Gimbap og Kimchi,
mat for sjelen
Gimbap (김밥) er en matrett som er elsket av mennesker i alle aldre.
For mange barn er det en favoritt i matboksen på piknik, og et næringsmessig perfekt balansert og smakfullt måltid for ungdom på farten og forretningsfolk i tidsklemmen.
For de som bor i utlandet slik som meg, er det et måltid som minner oss om vår koreanske familie og hjemsted.
Det er bare å ta ris, tang, grønnsaker og kjøtt tilpasset egne smaker, og rulle det sammen i en sirkel.
Kimchi (김치) har vært en del av den koreanske hverdagen i tusener av år og ulike typer kimchi har oppstått for å passe til de ulike årstidenes råvarer.
Til og med i nedgangstider kunne familiene dele gode og varierte måltider i løpet av en hard vinter - så lenge de hadde en vellaget kimchi.
Folk i andre land tenker ofte at hovedingrediensen i kimchi kun er fermentert kinakål, men noe av sjarmen er å bruke sesongens ferske grønnsaker fra regionen vi er fra.
Kimchi sies å være hemmeligheten bak koreanernes lange levealder.